The Hall
Thursday 08 May 2014

 

Award banner

The Hall is a restaurant that, as its name indicates, is thought of as a meeting point for all people coming together, in spite of varying schedules, cravings and gastronomic interests. Its name was given due to the existing parallels with the flow of clients passing through, in the receipt of the associated hotel.  

The project is a tribute to the American schools of decoration of the 50s and 60s, a clear evocation of the Hollywood Regency style. Visitors enter through a great pivoted door of brass and green crystal and are at once presented with strong interior lighting. The bar is a central island and sculptural element, with horizontal strips of walnut wood inserted with those of emperor marble. The steps to right and left side of this bar allow entry to a zone of green sofas and high, black tables.

Continuing towards the interior is sculptured panelling, hiding the doors of the kitchen. Cubic columns divide seating areas. The first of these faces two large areas of brass pipes, found at the ends of the stairs. Another large column with black mirror marks the entry to the ‘Pink Zone’. Here a large Barrisol ceiling, retro-illuminated, acts like a lamp. A warehouse of pink crystal and walls draped with vertical oak slats finish off the rounding of the Pink Room.

A large table formed like a fingerprint is the bridge that connects the pink zone and the zone bar, a circular track that allows clients to receive excellent service. The zones cross as the rest of the space of the restaurant, an easy and direct form for guests to come together and enjoy themselves.  

Alfons Tost Interior Design

www.alfonstost.com