Rawlings Street
Thursday 13 Jun 2013

 

Award banner

The studio completed the Chelsea townhouse renovation in April 2013. As an artist, the client wanted a space with personality. Somewhere that provided a haven from London life in which to relax and create. The house was tired and lifeless. White now runs throughout the building, providing clarity, serenity and most importantly an uninterrupted feeling of flow. Loose linen curtains and covers keep the sitting room free while the bold ultramarine elements tie in the separate areas creating a subtle flow. A multi-coloured, hand blown glass table lamp adds character and visual interest. Shelves and free wall space were consciously factored into the design to house the client's collection of books and artwork.

Opening onto the garden, the kitchen and dining area has been kept fresh with expanses of glass to allow the natural light to flood the space. A quirky ostrich hall table implies an atmosphere in which one can be free and creative. A real space of femininity, opulence and indulgence while retaining the overall cool aesthetic of the house, the master suite beckons for you to lounge in its softness. Two full height windows again allow in the light, but here opaque blinds defuse and soften resulting in a much more delicate tone. A pair or reclaimed antique pillars stand either side of the bed, leaning languidly in their slightly tired state, mimicking the mood of the room, while a neon pink strip light suggests a truly feminine boudoir. The property now proudly stands out from its somewhat more traditional neighbours in the row.

Harriet Anstruther Studio Ltd.

www.harrietanstruther.com