ShopperTrak
Wednesday 12 Jun 2013

 

Award banner

This global leader in people counter technology and foot traffic analysis wanted to create an immersive environment for employees and clients all masquerading as its corporate office headquarters. In order to accomplish this they relocated their 52,000 sq ft corporate office to the Willis Tower, and took full advantage of Chicago’s endless City views from the 41st floor.

Design goals included capturing the global business’s culture in a sophisticated way, creating a professional work environment that elicits collaboration among co-workers and a space that is fun, energetic and simple. Lighting fixtures featuring international flags are peppered throughout the elevator lobby and reception area as a tribute to both the firm’s CEO, a former geography major, and to reinforce the firm’s global industry. Ceilings are intentionally left open to showcase the company’s technology clearly.

The project’s goal of LEED Silver Certification encouraged the utilization of sustainable elements such as LED lighting and innovative hyper-efficient fluorescent lighting that increase energy efficiency by 30%. Access to natural light and views are maximized for every employee in the space and sustainable materials such as reclaimed wood, recycled steel, exposed concrete floors and linoleum are used throughout the space.

Harley Ellis Devereaux

www.hedev.com

more projects by this designer