GUMMO OFFICE
Thursday 14 Oct 2010

 

As Gummo were only going to be renting the space on the first floor of the old Parool newspaper building in Amsterdam for two years, i29 convinced Gummo to embrace the mantra of reduce, reuse, recycle to create a stylish office space that would impact as little as possible on the environment or their wallets.i29 developed a theme that reflects Gummos personality and design philosophy simple, uncomplicated, no-nonsense, yet unquestionably stylish with a twist of humour. Everything in the office conforms to the new house style of white andgrey. All the furniture was locally sourced via Marktplaats (the Dutch eBay), charity shops and whatever was left over at the old office. Everything was then spray painted with polyurea Hotspray to conform with the new colour scheme house style.

They left the existing building as it was, and placed one visually strong element in the 450 m2 open space. The collection of second hand and re-used furniture in one and the same finish is one powerful unified sculpture, so your attention will attract to the new interior instead of the old surrounding. The minimalistic interior has gained even more playful details by using all different types of furniture. To exaggerate the monolith character of the strangely formed pieces of furniture, grey squares are painted on the concrete floor to frame the different areas in the office space. Reception, working areas, lounge areas, a mini grandstand and canteen are all unified within the concept.

more projects by this designer