REWRITE
GamFratesi Friday 13 May 2011

This Italian-Danish coupling brings together two gifted European design traditions: a magical union between Southern and Northern design.

And the result: the Rewrite desk, designed like a bubble, a little jewel of modernity and softness.

Those who work from home do not necessarily want their living rooms to resemble an open plan office! At once aesthetic and functional, this astonishing study cocoon, covered in a sound-absorbing woollen material, is perfect for preserving both concentration and intimacy.

The soundproofed ball affords protection from both light and external noises and also dampens sounds emanating from within it. The natural, precious materials of which it is composed, walnut and Kvadrat Divina wool, reinforce the overall feeling of softness and security.

The astonishing appearance arises from the unexpected meeting between the déjà-vu and a surprising new element: the desk section is quite traditional in terms of its shape and materials (a wooden table), but when one adds its bubble, it breaks free of all historical or proportional references.

The functional aspect is covered by a lacquered metal chest, fixed beneath the desk, which conceals transformers and electrical cables, and by a slit cable in the top of the desk. Whist staying connected, the user can isolate himself and construct for himself a very private space which is nonetheless still linked to the outside world...Thanks to its rounded shape, the Rewrite desk can be located as a ‘point’ anywhere in a room, be it living room, bedroom or even a large hallway.

Desk with legs in solid walnut and top in walnut veneered MDF, with the exception of the slit cable port in the rear section, which is made from solid walnut. Ball/screen in fibreglass clad in polyether foam and Divina craie on both its internal and external faces. Chest in white lacquered steel to take transformers and cables, located beneath the top.

Rewrite has already been displayed at the Danish Museum of Art and Design, Copenhagen.

designer biog

GamFratesi

Gamfratesi studio was founded in 2006 by danish architect Stine Gam and italian architect Enrico Fratesi. the studio is based in Copenhagen, though Gam and Fratesi are continuously travelling between Italy and Denmark for development and research of new projects. GamFratesi has received a long list of awards for their work such as: 'Planken Ud Prisen' / 'Walk the Plank Award', 'Best Upcomming Designer in Denmark' by Bolig Magazine 2008, 3rd prize in 'Vico Magistretti' design competition by De Padova 2007, 2nd prize in design competition by Erik Jorgensen 2007, etc. As well they have been selected and participated in numerous exhibitions all over the world; Milano, Stockholm, Copenhagen, Cologne, New York, Shanghai, London Berlin etc.