WAN Awards

FRIDAY 19 DECEMBER 2014

SEARCH   
 
 
WAN Mobile
 
WAN Mobile
Previous Next
 

OFFSET BOX, SYDNEY, Australia

Tuesday 30 Aug 2005
 

Debut project for AO.

 
AO 
 
Your comments on this project

No. of Comments: 0

Add comments | More comments

Be the first to comment
 

Form Follows Fun : opposites attract in adaptive re-use project in inner Sydney. 

On a narrow inner urban site in Sydney, AO’s debut project is a simple manipulation of inexpensive materials to make a playful whole. The adjacent art deco warehouse is to be adapted to office and retail space. The “new work” contrasts it neighbour through a series of simple contradictions; vertical:horizontal, glass:masonry, open:closed, surface:wall, stagger:symmetry. Robust interior consists of polished concrete floors and off-form ceilings ... that’s it! A series of operable panels allow the small floor plates to fully engage with the neighbouring park and take full advantage of Sydney’s temperate climate.

Key Facts

Status planning
Value 3.2(m€)
Were you involved in this scheme?
AO:The Architecture Office
www.thearchitectureoffice.com.au

Latest Jobs in SYDNEY

Rail Architects

 
Vola
ECOWAN
 

Click here to view the NEWS IN PICTURES tablet site