THONET

THURSDAY 2 OCTOBER 2014

SEARCH   
 
 
WAN Mobile
 
WAN Mobile
Previous Next
 
OFFSET BOX, SYDNEY, Australia 
Tuesday 30 Aug 2005
 
Debut project for AO. 
 
AO 
 
Your comments on this project

No. of Comments: 0

Add comments | More comments

Be the first to comment
 

Form Follows Fun : opposites attract in adaptive re-use project in inner Sydney. 

On a narrow inner urban site in Sydney, AO’s debut project is a simple manipulation of inexpensive materials to make a playful whole. The adjacent art deco warehouse is to be adapted to office and retail space. The “new work” contrasts it neighbour through a series of simple contradictions; vertical:horizontal, glass:masonry, open:closed, surface:wall, stagger:symmetry. Robust interior consists of polished concrete floors and off-form ceilings ... that’s it! A series of operable panels allow the small floor plates to fully engage with the neighbouring park and take full advantage of Sydney’s temperate climate.

Key Facts

Status planning
Value 3.2(m€)
AO:The Architecture Office
www.thearchitectureoffice.com.au

Latest Jobs in SYDNEY

Senior Architect

Project Architect

Senior Interior Architect / Planner

Documentation Architect - Revit

Architect - Vectorworks

 
Vola
ECOWAN
 

Click here to view the NEWS IN PICTURES tablet site