WAN Awards

SUNDAY 23 NOVEMBER 2014

SEARCH   
 
 
WAN Mobile
 
WAN Mobile
Previous Next
 
Gabbie House, Halebarns, Manchester, United Kingdom 
Friday 05 Jan 2007
 
Gabbie house 
 
 
 
Your comments on this project

No. of Comments: 0

Add comments | More comments

Be the first to comment
 

 

The plan and form of the building is formed by two blocks, set at different levels, one of which incorporates a double height living space that takes advantage of the sites topography by being lowered into the existing gradient of the site, and provides views across the surrounding landscape via full height 5m glazing (with external oak louvers) to the South elevation. The building is accessed via two bridges, one concrete vehicle bridge, and a steel and glass pedestrian bridge onto the mezzanine floor that provides views down through the double height living space towards a single silver birch tree within the garden, and external landscaping beyond. The building has been simply detailed both externally and internally, with the air conditioning grilles, blind boxes, glazing frames, door frames, storage etc all being concealed so as not to detract from the views of the surrounding landscape.

Key Facts

Status Completed
Value 0(m€)
Were you involved in this scheme?
Stephenson Bell
www.stephenson-bell.com

More projects by this architect

Chetham's School of Music

Private House

 
Vola
ECOWAN
 

Click here to view the NEWS IN PICTURES tablet site