WAN Awards

FRIDAY 19 DECEMBER 2014

SEARCH   
 
 
WAN Mobile
 
WAN Mobile
Previous Next
 

Clifford House, Hobart, Australia

Tuesday 19 Dec 2006
 

New house causes a strong divide in local's opinion

 
 
 
Your comments on this project

No. of Comments: 0

Add comments | More comments

Be the first to comment
 

A radical departure from the local architecture, has residents' divided over the Clifford house arrival. 

Clifford House boarders the bush skyline reserve of Sandy Bay overlooking Hobart's Derwent River. A large 3 dimensional cantilevering steel structure has been extensively clad in aluminium & glass to reflect a lighter transparent form which appears to be hovering above the site. The building's interior fit out takes the form of retractable 'stage sets' which are isolated free from the exterior fenestration thus allowing flexibility of spaces and a virtual 360 degree view of the surrounding landscape from within. Specific attention to the building's environmental and acoustic performances has resulted in an interior space which performs remarkably under all conditions.

Key Facts

Status Completed
Value 0(m€)
Were you involved in this scheme?
mark Drury & partners pty ltd Architects
 
Vola
ECOWAN
 

Click here to view the NEWS IN PICTURES tablet site