THONET

FRIDAY 24 OCTOBER 2014

SEARCH   
 
 
WAN Mobile
 
WAN Mobile
Previous Next
 
Single Familiy House, St. Gallen - Winkeln, Switzerland 
Friday 15 Dec 2006
 
Single Familiy House 
 
Marcel Ferrier 
 
Your comments on this project

No. of Comments: 0

Add comments | More comments

Be the first to comment
 

Single Familiy House 

The intention was to put the house into the agricultural meadow, whilst weaving it into the terraced landscape. Concrete allows the seamless penetration of the hill. A longitudinal room in the east west direction, a permeable layering of the space transverse to the south slope and the plumb line of the entrance room make up the spatial composition. The daily movement throughout house follows the path of a promenade architecturale. The pavilion defines an outside space, connecting itself spatially with the house and optically with the city centre. Panels and slabs of raw concrete form and separate space, connect internal and external space, light, shade and protect. Seamless, flush fitting glass panes support this spatial effect.

View text submission

Key Facts

Status Completed
Value 0(m€)
Add your name to this project
Marcel Ferrier Architekt BSA SIA
www.marcelferrier.ch

More projects by this architect

Wohn - und Geschäftshaus Webersbleiche

Single Family House with Medical Practice

Tree House

 
Vola
ECOWAN
 

Click here to view the NEWS IN PICTURES tablet site