WAD 2014

WEDNESDAY 3 SEPTEMBER 2014

SEARCH   
 
 
World Architecture Day 2014
 
World Architecture Day 2014
Previous Next
 
Summer House in Jørlunde, Jørlunde, Denmark 
Thursday 14 Dec 2006
 
The free composition allows the house to open-up as well as close itself 
 
Dorte Mandrup Arkitekter 
 
Your comments on this project

No. of Comments: 0

Add comments | More comments

Be the first to comment
 

- yet always maintain a sense of tranquility and connection to nature 

Sitting in the midst of an expanding landscape, the house is an open-plan dwelling allowing the inhabitants and its visitors to experience a continual interior/exterior natural environment. Raised above the ground by concrete pillars, the house extends over the sloping terrain with interior spaces and terraces filtered from the outer landscape by movable fabric screens stretching along the perimeter. The free composition allows the house to open-up as well as close itself yet always maintain a sense of tranquility and connection to nature. When open, the large windows and sliding doors let the house dissolve into the landscape. When closed, inner terraces bring continual daylight into the house and allow the inhabitants to enjoy the outside in their own privacy.

Key Facts

Status Built
Value 0(m€)
Dorte Mandrup Arkitekter
www.dortemandrup.dk
 
Vola
ECOWAN