THONET

MONDAY 20 OCTOBER 2014

SEARCH   
 
 
WAN Mobile
 
WAN Mobile
Previous Next
 
Bin Tong Park, Singapore, Singapore, Singapore 
Wednesday 13 Dec 2006
 
House at Bin Tong Park, Singapore 
 
aKTa-rchitects 
 
Your comments on this project

No. of Comments: 0

Add comments | More comments

Be the first to comment
 

House at Bin Tong Park, Singapore 

Located along a quiet hillside slope, on approach to the house, the building form plays visually with the surroundings, as if interlocking and terracing with the site context. The thin edged floating roof, metal screens and feature travertine walls provides for a dramatic interplay of light and shadow, giving the building depth – with the interest of tiered private, semi-private and semi-public spaces. The surrounding boundary walls are at times threshold spaces and at others, it disappears, allowing infinite framed views into the surroundings with the main swimming pool acting as a soft-mirrored surface, reflecting the distant tree canopy and the horizon sky. The metal screens and thin trellis roof are not only sun shading and privacy devices, but are design iterations of a tropical screen as if a bamboo leaf canopy.

View text submission

Key Facts

Status Completed
Value 0(m€)
Add your name to this project
aKTa-rchitects
www.akta.com.sg

More projects by this architect

Cluny Hill, Singapore

Latest Jobs in Singapore

Senior Design Architect/ Design Leader

Senior Associate - Rail Architect

Architectural Designers

 
Vola
ECOWAN
 

Click here to view the NEWS IN PICTURES tablet site