WAN Awards

THURSDAY 18 DECEMBER 2014

SEARCH   
 
 
WAN Mobile
 
WAN Mobile
Previous Next
 

Kangaroo Valley House, Kangaroo Valley (nr Sydney), Australia

Monday 11 Dec 2006
 

Rugged bushland setting

 
no 
 
Your comments on this project

No. of Comments: 0

Add comments | More comments

Be the first to comment
 

A simply orthoganol geometry forming quietly arranged spaces within a dramatic natural landscape 

The house is sited near an escarpment and surrounded by rugged bushland. A meandering approach road allows a gradual revealing. The house is a family of containers, roofed and open. The simplicity of the spatial configurations belie the ability to offer different living patterns responding to seasonal and diurnal changes. Outside the winter months, the terrace, living volume and courtyard form an extended living space, orientated north/south, whilst in colder months, living is internalised in an east/west direction with the open fireplace as the focus. Concrete is used as a robust material echoing the rock shelf formations. Copper provides a crafted and patinaed surface, the colour making a connection with the hues of surrounding trees. Timber on the external living surfaces is a rich tactile contrast.

Key Facts

Status Complete
Value 0(m€)
Were you involved in this scheme?
TURNER.
www.turnerstudio.com.au

More projects by this architect

Apex

Emirates Resort & Spa

Silkwood

 
Vola
ECOWAN
 

Click here to view the NEWS IN PICTURES tablet site