THONET

THURSDAY 2 OCTOBER 2014

SEARCH   
 
 
WAN Mobile
 
WAN Mobile
Previous Next
 
Niven Road House, Singapore, Singapore 
Sunday 10 Dec 2006
 
Small Worlds 
 
ling hao 
 
Your comments on this project

No. of Comments: 0

Add comments | More comments

Be the first to comment
 

Meandering walk over 5 levels connects a series of rooms of different activities and atmospheres 

Located in an innercity neighbourhood dating back to the ealry 20th centurey, a conserved 2 storey terrace shophouse type is now reimagined with a 5 storey rear addition for a young couple, a 2 year old son and a live in caretaker. On a site measuring 3.6mx 14.8 long an dinto a total area of 140m2, a meandering walk connects a serires of different activities and atmospheres, fusing the living patterns of the house with the city. From the traditional 5 foot way, one enters into a low dim living den. The texture of the streets are continued into this first level. In the middle, a sliver of a courtyard lets in light & air. One could also ennter from the backlane into an open kitchen, in a scene reminiscent of the old backlanes. From here, a stair begins an unfolding vertical labyrinth that takes you through a pitch ceilinged white bedroom, a glassed in bathroom, a timber clad bedroom with views of the old roof, a study in the sky with a cantilevering mesh cage, and lastly, a roof garden in the middle of the city.

View text submission

Key Facts

Status built
Value 152000(m€)
linghaoarchitects
www.linghaoarchitects.com

Latest Jobs in Singapore

Senior Associate - Rail Architect

Architectural Designers

 
Vola
ECOWAN
 

Click here to view the NEWS IN PICTURES tablet site