WAD 2014

SUNDAY 21 SEPTEMBER 2014

SEARCH   
 
 
World Architecture Day 2014
 
World Architecture Day 2014
Previous Next
 
Cape Town Cottage Renovation, Cape Town, South Africa 
Tuesday 05 Dec 2006
 
Extensive renovation brings light to semi-detached cottage 
 
Rudolf Perold 
 
Your comments on this project

No. of Comments: 0

Add comments | More comments

Be the first to comment
 

New courtyard acts as light well and provides circulation between living room, kitchen and bedroom 

A north facing courtyard wall reflects light into all three surrounding rooms. Shutters, double doors and sliding doors fold away to extend the interior space into the courtyard, providing extra living space in this 75 sqm cottage. When these are closed, the character of the house becomes more introverted and private. Innovative storage units in each room, from durable marine plywoord, reduce the amount of loose furniture required, saving space and adding character to the house. Low maintenance concrete epoxy floors provide coolness in summer. The bathroom and bedroom share a shed-like space, creating the feeling of an indoor landscape.

Key Facts

Status Completed
Value 0(m€)
Rudolf Perold Architect

More projects by this architect

Kleinwingerd, Prince Alfred Hamlet

 
Vola
ECOWAN
 

Click here to view the NEWS IN PICTURES tablet site