THONET

TUESDAY 21 OCTOBER 2014

SEARCH   
 
 
WAN Mobile
 
WAN Mobile
Previous Next
 
Tree House, Culver City, United States 
Monday 04 Dec 2006
 
Sustainable Architecture 
 
Design21 
 
Your comments on this project

No. of Comments: 0

Add comments | More comments

Be the first to comment
 

Environmental-building, sustainable home 

Design: The house consists of a south-facing loftlike kitchen/dining/living room with three bedrooms and two baths on the rear of the house. The open floorplan fascinates through its simplicity and orientation of the different rooms and its function. By raising the house over the shady parking area, the collaborators were able to provide additional cooling air from below and eliminated the need for air-conditioning. Materials: Whenever possible recycled materials were the first choice. The thick concrete floors provide thermal mass, moderating dramatic heat swings and storing heat for when it is cool and vice versa.

Key Facts

Status concluded
Value 1(m€)
Add your name to this project
Design 21
www.goDesign21.com

More projects by this architect

Prefab concrete house

 
Vola
ECOWAN
 

Click here to view the NEWS IN PICTURES tablet site