WAN Awards

MONDAY 22 DECEMBER 2014

SEARCH   
 
 
WAN Mobile
 
WAN Mobile
Previous Next
 

Changi Bungalow, -, Singapore

Monday 04 Dec 2006
 

Well-stacked

 
photo by albert lim 
 
Your comments on this project

No. of Comments: 0

Add comments | More comments

Be the first to comment
 

To house a multi-generational family of eleven within a relatively small footprint, we created open and permeable living spaces with direct relationships to the surrounding nature, while designing for privacy. The curvilinear plane of timber fins, glass and titanium-zinc which envelopes the upper floors expand and unites the layered functional spaces, creating a sense of spaciousness in an otherwise compact internal layout. This layered enclosure also simultaneously screens the house from a heavy traffic without compromising the view out from the upper level.

Key Facts

Status completed
Value 0(m€)
Were you involved in this scheme?
FORMWERKZ ARCHITECTS
www.formwerkz.com

More projects by this architect

Carmen Terrrace

 
Vola
ECOWAN
 

Click here to view the NEWS IN PICTURES tablet site