THONET

THURSDAY 2 OCTOBER 2014

SEARCH   
 
 
WAN Mobile
 
WAN Mobile
Previous Next
 
The Toast House, London, United Kingdom 
Thursday 16 Nov 2006
 
Hot property 
 
 
 
Your comments on this project

No. of Comments: 0

Add comments | More comments

Be the first to comment
 

Studio Bednarski secures planning for Toast House 

This project in Peckham, London is an experiment aimed at creating habitable conditions out of an awkward urban site. Taking advantage of the fact that the site is location in an area singled out for urban improvements, some of them quite playful, with the participation of two artists, Anthony Gormley and Tom Philips. It is called the Toast House because of the similar shape of a "three-storey slice of toast" slotted into a narrow space between the adjacent buildings. The ground floor is taken by a master suite and an ample entrance lobby where cycles and prams could be kept; two single bedrooms are located on the first floor. The top floor, under a gently curnved roof with a skylight, with small balconies at both ends, accommodates a kitchen and a living room. It has a feel of a houseboat moored in the sky between trees. In order to limit the amount of space taken up by external walls, the structure is timber framed with full-fill insulation between the studs. The top floor will be lined in quality ply and mirror panels creating a feel of a boat-like opulence, albeit on a minimal scale.

view larger image
view interior image

Key Facts

Status Planning
Value 0(m€)
Studio Bednarski Ltd
www.studio-bednarski.com

More projects by this architect

Lekki Foreshore Masterplan

Fabian Way Bridge

Ice Arena, Health Club and Urban Park

Kariobangi South Community project

264 Westbourne Road

More Projects

Latest Jobs in London

Qualified Architects.

Senior Interior Designer

Senior Project Architect - Studio Manager

Marketing and Submissions Coordinator

 
Vola
ECOWAN
 

Click here to view the NEWS IN PICTURES tablet site