WAN Awards

MONDAY 22 DECEMBER 2014

SEARCH   
 
 
WAN Mobile
 
WAN Mobile
Previous Next
 

Rodney Street Apartments, London, United Kingdom

Wednesday 08 Nov 2006
 

"Jewel Box" green light

 
Hamiltons Architects 
 
Your comments on this project

No. of Comments: 0

Add comments | More comments

Be the first to comment
 

Hamiltons Architects granted planning for mixed residential development 

The skin of the building is a profiled perforated brass with flush windows, this continues the approach to materiality in the London based Hamiltons Architects who produced the award winning Brewery Square with its copper and zinc skin. Flush sliding windows and recessed balconies compliment the seamless facade with frameless glazed shop fronts and penthouse top floor. The facade insulation and shading system obviates the need for air conditioning. The proposal includes insulation and cladding made from recycled material and an integrated ventilation system to reduce the energy requirement for the development. The building will consist of 26 flats.

Key Facts

Status Planning
Value 7.5(m€)
Were you involved in this scheme?
BFLS
www.bfls-london.com

More projects by this architect

Royal Welsh College of Music & Drama

Soundforms

Royal Welsh College of Music & Drama

Extreme Light Infrastructure Facility

Strata SE1

BFLS name change

Lawson's Quay

Curzon Park Ltd

Hamilton Building

The Royal Welsh College of Music and Drama

Editorial

Solstice Sports Centre

Redevelopment of Victoria Station

Development plan for Lancaster

Indescon Court

E&O Hotel

Holmewood

Farnborough Dakota Hotel

Brewery Square, Clerkenwell

Castle Tower

Alie Street, Aldgate

Castle House

Latest Jobs in London

Project Coordinator

Senior Architect - Workplace

Architect - Historic Environment

Qualified Architect

Head of Programme: Architecture

All jobs in London

 
Vola
ECOWAN
 

Click here to view the NEWS IN PICTURES tablet site