WAN Awards

FRIDAY 28 NOVEMBER 2014

SEARCH   
 
 
WAN Mobile
 
WAN Mobile
Previous Next
 
VOLA Showroom, Amsterdam, Netherlands 
Monday 06 Nov 2006
 
Showtime! 
 
www.aa-a.dk 2006 
 
Your comments on this project

No. of Comments: 0

Add comments | More comments

Be the first to comment
 

Clean lines create powerful statement for VOLA 

The VOLA showroom initially appears very fragmented and incoherent as they stretch over three different interconnected building structures. In an attempt to continue and complement Arne Jacobsen’s and thereby VOLA’s minimalist and aesthetic expression, Aarhus Arkitekterne have tried to unite the fragmented room and the many surfaces with simple elements, making the space appear homogenous and clear. The super graphics featuring two of VOLA’s classics on the back wall add depth to the central room. In addition, a meeting/open room elevated above floor level has been established at the back wall. This adds dynamism to the showroom by having the folded wood surface extending from the back wall in steps towards the showroom floor.

Key Facts

Status completed
Value 0(m€)
Were you involved in this scheme?
Aarhus Arkitekterne
www.aa-a.dk
 
Vola
ECOWAN
 

Click here to view the NEWS IN PICTURES tablet site