WAN Awards

SUNDAY 21 DECEMBER 2014

SEARCH   
 
 
WAN Mobile
 
WAN Mobile
Previous Next
 

Vanke Center, Shenzhen, China

Monday 23 Oct 2006
 

Holl's hovering complex

 
 
 
Your comments on this project

No. of Comments: 0

Add comments | More comments

Be the first to comment
 

Steven Holl Architects win invited competition 

New York based architect Steven Holl has revealed his winning design for the Vanke Center, a progressive new sustainable 60,000 sq meter mixed-use complex in Shenzhen, China. The building, a ‘floating horizontal skyscraper’, will contain a conference center, hotel, serviced apartments and offices. Vanke Center incorporates several new sustainable elements designed specifically for the development. The floating buildings create a flexible area of shaded landscape underneath the building, allowing sea and land breezes to pass through the site. Moveable façade screens made of special composites protect the inner glass against high solar and typhoons, whilst renewable energy such as solar power and geothermal cooling are among the key issues to be explored in this project. The Vanke Center is set to break ground in April 2007.

Sam Mansour

View image here
View diagram here

Key Facts

Status planning
Value 0(m€)
Were you involved in this scheme?
WAN Editorial

More projects by this architect

Holiday Reading

Millharbour Village

Guggenheim Helsinki Design Competition

Case Study: The Safety Letterbox Company

Mackintosh Building, Glasgow School of Art

More Projects

 
Vola
ECOWAN
 

Click here to view the NEWS IN PICTURES tablet site