WAN Awards

SUNDAY 21 DECEMBER 2014

SEARCH   
 
 
WAN Mobile
 
WAN Mobile
Previous Next
 

Langara College New Library + Classroom Building, Vancouver, Canada

Friday 20 Oct 2006
 

Form follows environment...

 
 
 
Your comments on this project

No. of Comments: 0

Add comments | More comments

Be the first to comment
 

Teeple Architects with IBI/HB Architects 

The project is envisioned as an urban form, inflected environmental conditions to which it is subjected. Its roof profile is formed to direct wind / into atria that have been displaced from the original volume of the building. The building is ventilated entirely through natural stack effect without the use of fans. Air is brought into the building underground, tempering its natural state. Temperature control is achieved through ground source heating and cooling that adjusts the temperature of the building’s concrete thermal mass. The energy modeling has demonstrated an improvement of 72.8% over the Model National Energy Code.

Key Facts

Status Onsite
Value 14(m€)
Were you involved in this scheme?
Teeple Architects
www.teeplearch.com

More projects by this architect

OpArt

Sherbourne Park Pavilion

 
Vola
ECOWAN
 

Click here to view the NEWS IN PICTURES tablet site