WAN Awards

SATURDAY 20 DECEMBER 2014

SEARCH   
 
 
WAN Mobile
 
WAN Mobile
Previous Next
 

Big House, London, United Kingdom

Wednesday 20 Sep 2006
 

New house on historic site

 
Photo: David Grandorge 
 
Your comments on this project

No. of Comments: 0

Add comments | More comments

Be the first to comment
 

Built in a conservation area but no attempt to be traditional 

The design and choice of materials give a sense of continuity with the existing built and natural environment. The house is a four storey high, rectangular-shaped box clad in vertical timber boarding, with large windows framing oblique river views. It stands at right angles to a busy road, achieving a sense of privacy without disappearing behind a wall. Inside the house, the main living space is elevated on the second floor, extending its full length, with a garden room and roof terrace on the top, bedrooms on the first, parking at ground level, and a cinema in the basement.

Key Facts

Status Completed
Value 0(m€)
Were you involved in this scheme?
Pierre d'Avoine Architects
www.davoine.net

More projects by this architect

Rooftop Houses

Latest Jobs in London

Project Coordinator

Senior Architect - Workplace

Architect - Historic Environment

Qualified Architect

Head of Programme: Architecture

Creative Individuals

Director of The Architecture Foundation

Project Architect

 
Vola
ECOWAN
 

Click here to view the NEWS IN PICTURES tablet site