THONET

TUESDAY 21 OCTOBER 2014

SEARCH   
 
 
WAN Mobile
 
WAN Mobile
Previous Next
 
Big House, London, United Kingdom 
Wednesday 20 Sep 2006
 
New house on historic site 
 
Photo: David Grandorge 
 
Your comments on this project

No. of Comments: 0

Add comments | More comments

Be the first to comment
 

Built in a conservation area but no attempt to be traditional 

The design and choice of materials give a sense of continuity with the existing built and natural environment. The house is a four storey high, rectangular-shaped box clad in vertical timber boarding, with large windows framing oblique river views. It stands at right angles to a busy road, achieving a sense of privacy without disappearing behind a wall. Inside the house, the main living space is elevated on the second floor, extending its full length, with a garden room and roof terrace on the top, bedrooms on the first, parking at ground level, and a cinema in the basement.

Key Facts

Status Completed
Value 0(m€)
Add your name to this project
Pierre d'Avoine Architects
www.davoine.net

More projects by this architect

Rooftop Houses

Latest Jobs in London

Qualified Architects.

Senior Interior Designer

Senior Project Architect - Studio Manager

Marketing and Submissions Coordinator

 
Vola
ECOWAN
 

Click here to view the NEWS IN PICTURES tablet site