WAN Awards

MONDAY 29 DECEMBER 2014

SEARCH   
 
 
WAN Mobile
 
WAN Mobile
Previous Next
 

China Central Television Station and Headquarters, Beijing, China

Monday 04 Sep 2006
 

CCTV captures imagination

 
 
 
Your comments on this project

No. of Comments: 0

Add comments | More comments

Be the first to comment
 

Rem Koolhaas’ latest project in China seeks to distant itself from the typical skyscraper. 

(CCTV) combines the entire process of TV-making in a loop of interconnected activities. Two structures rise from a common production platform that is partly underground. Each has a different character: one is dedicated to broadcasting, the second to services, research and education; they join at the top to create a cantilevered penthouse for the management. While CCTV is a secured building for staff and technology, public visitors will be admitted to a dedicated path circulating through the building offering spectacular views. As well as Restaurants, lounges, and conference rooms the 465.000m2 building will also contain a 1500-seat theater, a large ballroom, digital cinemas, recording studios and exhibition facilities and accommodates a five-star hotel; The 485 million euro project will also host the international broadcasting centre for the 2008 Olympic Games and will be complete before the games. SM

Key Facts

Status Onsite
Value 485(m€)
Were you involved in this scheme?
WAN Editorial

More projects by this architect

WAN welcomes Eva Spaolonzi

Holiday Reading

Millharbour Village

Guggenheim Helsinki Design Competition

Case Study: The Safety Letterbox Company

More Projects

Latest Jobs in Beijing

Senior Design Project Manager - Hospitals

 
Vola
ECOWAN
 

Click here to view the NEWS IN PICTURES tablet site