WAN Awards

SATURDAY 20 DECEMBER 2014

SEARCH   
 
 
WAN Mobile
 
WAN Mobile
Previous Next
 

The Savill Building, Windsor, United Kingdom

Tuesday 01 Aug 2006
 

Royal curves

 
Gareth Gardner Photography. 
 
Your comments on this project

No. of Comments: 0

Add comments | More comments

Be the first to comment
 

This new iconic visitor centre was officially opened recently by HRH, The Duke of Edinburgh. 

Designed by Glenn Howells Architects, The Savill Building provides a new entrance to The Savill Garden and the gateway to The Royal Landscape, a unique man-made landscape located at The Crown Estate's Windsor Great Park. The Savill Building unites all visitor facilities including a ticket office, shop, self-service restaurant, seminar rooms, offices and a small garden centre all under one gently undulating gridshell roof, which appears to float over a series of linked spaces. The roof is constructed from larch and clad with green oak from The Windsor Estate’s own sustainable sources. Its form in plan (90m long, up to 25m wide and 4.5-8.5m high) is like a leaf gently falling across the site. The building is now open for the public.

Key Facts

Status complete
Value 0(m€)
Were you involved in this scheme?
WAN Editorial

More projects by this architect

Holiday Reading

Millharbour Village

Guggenheim Helsinki Design Competition

Case Study: The Safety Letterbox Company

Mackintosh Building, Glasgow School of Art

More Projects

 
Vola
ECOWAN
 

Click here to view the NEWS IN PICTURES tablet site