THONET

SUNDAY 26 OCTOBER 2014

SEARCH   
 
 
WAN Mobile
 
WAN Mobile
Previous Next
 
The Savill Building, Windsor, United Kingdom 
Tuesday 01 Aug 2006
 
Royal curves 
 
Gareth Gardner Photography. 
 
Your comments on this project

No. of Comments: 0

Add comments | More comments

Be the first to comment
 

This new iconic visitor centre was officially opened recently by HRH, The Duke of Edinburgh. 

Designed by Glenn Howells Architects, The Savill Building provides a new entrance to The Savill Garden and the gateway to The Royal Landscape, a unique man-made landscape located at The Crown Estate's Windsor Great Park. The Savill Building unites all visitor facilities including a ticket office, shop, self-service restaurant, seminar rooms, offices and a small garden centre all under one gently undulating gridshell roof, which appears to float over a series of linked spaces. The roof is constructed from larch and clad with green oak from The Windsor Estate’s own sustainable sources. Its form in plan (90m long, up to 25m wide and 4.5-8.5m high) is like a leaf gently falling across the site. The building is now open for the public.

Key Facts

Status complete
Value 0(m€)
Add your name to this project
Editorial

More projects by this architect

Situation Room, Storefront for Art and Architecture

Dr. Verna and Peter Dauterive Hall, USC

Guggenheim Helsinki

University of Pembangunan Jaya

Wunderbugs

More Projects

 
Vola
ECOWAN
 

Click here to view the NEWS IN PICTURES tablet site