WAN Awards

SATURDAY 20 DECEMBER 2014

SEARCH   
 
 
WAN Mobile
 
WAN Mobile
Previous Next
 

Beamish Visitor Centre, County Durham, United Kingdom

Tuesday 27 Jun 2006
 

Simple and legible

 
 
 
Your comments on this project

No. of Comments: 0

Add comments | More comments

Be the first to comment
 

Benson + Forsyth LLP win international competition for Beamish Visitor Center 

London-based architectural practice Benson + Forsyth LLP proposed a simple block type building for a new visitor center at Beamish, The North of England open air museum. This new landmark visitor center will be the gateway of the museum which enhances visitors' experience, and is the first stage of a huge project to propel it to the world-class museum. The plan provides a center hall, temporary exhibition gallery, lecture theatre, shop and cafe, and features an umbrella-like roof which admits light and warmth to the spaces below. The simple, legible figure reflects the simplicity and legibility of the spatial and functional organisation of the building, which allows visitors' effortless access and the full capacity.

Key Facts

Status Competition
Value 8.7(m€)
Were you involved in this scheme?
WAN Editorial

More projects by this architect

Holiday Reading

Millharbour Village

Guggenheim Helsinki Design Competition

Case Study: The Safety Letterbox Company

Mackintosh Building, Glasgow School of Art

More Projects

 
Vola
ECOWAN
 

Click here to view the NEWS IN PICTURES tablet site