THONET

THURSDAY 23 OCTOBER 2014

SEARCH   
 
 
WAN Mobile
 
WAN Mobile
Previous Next
 
Toolbox - Houston, Texas, Houston,, United States 
Friday 31 Mar 2006
 
Workshop, Storage, and Covered Parking 
 
Copyright Bruce Roadcap Architecture 2005 
 
Your comments on this project

No. of Comments: 0

Add comments | More comments

Be the first to comment
 

2005 AIA Design Award 

New covered parking, storage, and workshop space is squeezed between a massive pecan tree and the back corner of the property and replaces a 1920's single car garage. Saving the original slab lowered costs and minimized new slab additions preventing tree damage. Project is open on all sides to reduce scale and provide ventilation and natural light. Workbench element is visually separated from the roof and opens completely to the covered slab beyond rolling metal doors. Doors are suspended from a laminated wood beam supported on poured-in-place concrete columns. Wood studs and trusses are spaced 24" apart to maximize storage. Canvas is stretched around the end truss. Bolts, screws, and structural hardware are oversized and extended to accentuate connections. Small window in the workbench area provides a direct view to the kids play area. Wood siding match the original 1920 house, while the corregated metal roof recalls the former garage.

Key Facts

Status
Value 0(m€)
Add your name to this project
Bruce Roadcap Architecture
www.bruceroadcap.com
 
Vola
ECOWAN
 

Click here to view the NEWS IN PICTURES tablet site