WAN Awards

SUNDAY 21 DECEMBER 2014

SEARCH   
 
 
WAN Mobile
 
WAN Mobile
Previous Next
 

Little Venice, London, United Kingdom

Friday 07 Mar 2014
 

A breath of fresh air

 
Images: DOS Architects 
 
Your comments on this project

No. of Comments: 0

Add comments | More comments

Be the first to comment
 

DOS Architects completes sensitive home expansion scheme in Little Venice, London 

DOS Architects recently completed a house extension in Little Venice which continues the studio's thread of interventions to architecturally sensitive buildings.

In this instance, the building in question was a Grade II Listed Victorian semi-detached house in the very desirable Little Venice neighbourhood of West London.  

The brief was to inject a breath of fresh air into the property whilst keeping some of the splendid features and character that the client had fallen in love with while first viewing the property.

This led the team to focus their intervention on the lower ground floor, which was where most of the original features had already been removed by the previous owners. 

In order to create a more family friendly space in the lower ground floor DOS Architects chose to free up some of the internal partitions and add a rear extension that would draw more natural light into the property.

The extension, consisting of a high tech stainless steel frame with glass inserts, became a bold addition to the house which, the team believes, further enhances the beauty of both architectures by virtue of their contrasting nature.

Key Facts

Status Completed
Value 0(m€)
Were you involved in this scheme?
DOS Architects

Latest Jobs in London

Project Coordinator

Senior Architect - Workplace

Architect - Historic Environment

Qualified Architect

Head of Programme: Architecture

All jobs in London

 
Vola
ECOWAN
 

Click here to view the NEWS IN PICTURES tablet site