THONET

SATURDAY 1 NOVEMBER 2014

SEARCH   
 
 
WAN Mobile
 
WAN Mobile
Previous Next
 
Foreing Health Offices, Seville, Spain 
Wednesday 28 Aug 2013
 
Disused garages spruced up in Seville 
 
Images: Cervera&Pioz 
 
Your comments on this project

No. of Comments: 0

Add comments | More comments

Be the first to comment
 

Former official garages in Seville transformed into Foreing Health Offices by Cervera&Pioz 

Cervera&Pioz were commissioned by the Ministry of Public Administration to adapt an old garage for the new headquarters of Seville Foreign Health. This project falls in line with the Ministry's policy of reusing former official car garages which are abandoned or in precarious conditions. The challenge was to transform the site from a place of no architectural value into a building that dignified the zone and transformed it into a working place with better conditions.

An added difficulty was to respond to an elongated building with a width of about 13m and an area of 1,300 sq m which had to be connected to another section of the garage. This building had no natural lighting throughout the rear zone, invalidating its use as a workplace. The design gave rise to the opening of an interior skylight garden in the rear zone for the penetration of natural light and cross ventilation, lowering air conditioning requirements. This interior skylight garden make the rear spaces usable for office purposes and are also elements that organised spatial and sensory richness of the whole complex.

The colour scheme varies from yellow to green, contrasted with dominant white around the inner spaces which gives a vibrant, fresh and bright appearance. The facade is a brand new construction. Due to its significant length horizontality and one-storey height, the facade is structured through variable and dynamic geometric divisions wrapping the columns and marking the changes of direction, hence visually shortening the length.

Built in corten steel, these pieces spatially organise the external appearance of the building and give personality. The main bulk of the facade is characterised by horizontally torn windows that capture light wherever possible. The opaque parts have a tinted glass finish on a light green background. The public and staff entrances are transformed into outgoing volumes in the facade marking their importance.

Key Facts

Status Completed
Value 0(m€)
Add your name to this project
CERVERA & PIOZ
www.cerveraandpioz.com
 
Vola
ECOWAN
 

Click here to view the NEWS IN PICTURES tablet site