THONET

SATURDAY 1 NOVEMBER 2014

SEARCH   
 
 
WAN Mobile
 
WAN Mobile
Previous Next
 
Research & Design Center, YuTian County, China 
Thursday 30 May 2013
 
Live, work, play 
 
Images: Latitude Studio 
 
Your comments on this project

No. of Comments: 0

Add comments | More comments

Be the first to comment
 

Editorial

117,500 sq m Research and Design Center in Hebei Province designed by Latitude Studio 


International design practice Latitude Studio has been commissioned to design a 117,500 sq m Research and Design Center in Hebei Province, China, encompassing studios, office space, workshops, factories, logistics and residential units. Led by Manuel Navarro and Lihui Sim, the team has completed concept designs for the scheme and has shared the following description with WAN.

“In large industry structures, the construction of the industrial building is based on logistic, distribution and volumetric requirements determined by the production. It is one of the few building types whose value is measured more in terms of equipment assets than how it performs as social infrastructure.

“Nowadays, the global competition has made the industrial building necessary to mark a visible difference from the competition. And since communication become much more important than in the past when it comes to show the success or failure of a certain consumer commodity, the places and methods of production have become part of the circuit of the quality perceived by the users, thus contributing to orient the choices of the consumers.

“In this sense, the development of a research and design center in YuTian County, the province of Hebei, China, brings the issues of the corporate philosophy, contributes to creativity, the respect for the workers and their working and living conditions, the safeguard of the environment and the consumption of energy and thus of resources.

“11 different shapes and facades buildings create a complex where users can design and create furniture surrounded by an urban garden. This open space will have different areas densities: from a pure forest, to bicycle lines, water canals and garden follies for entertainments facilities.”

Key Facts

Status Concept design
Value 0(m€)
Add your name to this project
Latitude Studio
www.latitudestudio.es

More projects by this architect

Wine Trade Center

Daxing Shopping Mall Showroom

 
Vola
ECOWAN
 

Click here to view the NEWS IN PICTURES tablet site