THONET

WEDNESDAY 1 OCTOBER 2014

SEARCH   
 
 
WAN Mobile
 
WAN Mobile
Previous Next
 
M&M House, São Paulo, Brazil 
Friday 21 Dec 2012
 
Hidden in the hills... 
 
Studiomk27 
 
Your comments on this project

No. of Comments: 0

Add comments | More comments

Be the first to comment
 

Award Entry

Terrace divides house into two blocks of wood 

The M & M House is set by the intersection of two perpendicular axes on a single ground floor. Along one axis is the horizontal volume of the house, with its green roof that lifts the grass of the land and merges with the surrounding construction. Along the other axis, there is emptiness: a wooden deck and pool. At the intersection of these axes, a terrace holds the social spaces of the house, including a kitchen and a living.

With permanent cross ventilation, the atmosphere is inviting, even with the high temperatures of São Paulo state, in south-eastern Brazil. This terrace is the transition between interior and exterior. It divides the house into two blocks of wood. The southern block contains the garage and TV room while the northern block holds rooms, kitchen and services. The ceilings create spatiality: over the terrace it is a low concrete porch and over the living room it is inclined as the roof design and made out of wooden slats. The climate issue is key for the habitability of the house; all spaces are provided with ventilation through wooden folding doors, brises-soleil that can be fully opened. The green roof acts as an insulator, besides creating the peculiarity of the volume.

Key Facts

Status Completed
Value Undisclosed(m€)
MK27
www.studiomk27.com.br

More projects by this architect

L'AND Vineyards

Cube House

Lee House

 
Vola
ECOWAN
 

Click here to view the NEWS IN PICTURES tablet site