THONET

SATURDAY 1 NOVEMBER 2014

SEARCH   
 
 
WAN Mobile
 
WAN Mobile
Previous Next
 
Hysan Place, Causeway Bay, Hong Kong 
Thursday 08 Nov 2012
 
Consciously green... 
 
 
 
Your comments on this project

No. of Comments: 0

Add comments | More comments

Be the first to comment
 

Award Entry

New LEED-Paltinum office for one of Hong Kong's most polluted areas 

The design of Hysan Place aspires to improve the environment of the Causeway Bay area, which is one the most polluted and congested areas in Hong Kong.

Hysan Place is a holistically integrated commercial development composed of 40,000 sq m of retail space contained in 15 floors and 15 floors of a full sea view Grade-A office (approx. 22,000 sq m). It is the first private initiative to create one of the most sustainable commercial buildings in Hong Kong.

From its inception stage to completion in 2012, the design consciously incorporates the Green / Environmental agenda into its design requirements. The effort was rewarded with accreditation bywell recognised organisations. Itis the first composite retail mall / office building to be Pre-Certified LEED Platinum by USGBC and was awarded Merit for New Building category in the Hong Kong Green Building Award 2012.

The design deviates from the common norm of commercial developments in Hong Kong by capitalising on latest statutory codes and regulations (e.g. flexible site coverage and green features). This resulted in a new typology of composite urban commercial development with a series of setbacks, terraces, large scale openings which all creates a unified and memorable impact on the urban environment.

The building form simulates a stacking of boxes, with its offsetting and displacement creates large urban windows as well as variety of green roof terraces. The interplay of solid and void creates a spatial rhythm vertically throughout.

The different functional components (office / retail) adopt similar material for its external enclosure to achieve a harmonious expression, seamlessly transforming from top to bottom. The express escalators resolve the challenge of vertical transportation of a vertical mall. These escalators also become an iconic feature of the building.

Key Facts

Status Completed
Value 0(m€)
Add your name to this project
Dennis Lau & Ng Chun Man Architects & Engineers (HK) Ltd
www.dln.com.hk

More projects by this architect

Azura

39 Conduit Road

 
Vola
ECOWAN
 

Click here to view the NEWS IN PICTURES tablet site