THONET

WEDNESDAY 22 OCTOBER 2014

SEARCH   
 
 
WAN Mobile
 
WAN Mobile
Previous Next
 
Chongqing Mountain & City Sales Office, Chongqing, China 
Tuesday 30 Oct 2012
 
Moving the mountains 
 
Ajax Law Ling Kit & Virginia Lung, One Plus Partnership Limited 
 
Your comments on this project

No. of Comments: 0

Add comments | More comments

Be the first to comment
 

Award Entry

One Plus Partnership designs sales office that brings the hills inside 

Just as the geographical character of Nanshan, the landscape inside the sale office is assembled with mountains and valleys as well. The walls and rooms are conglomeration of triangular planes and oblique line sets, in different tones of grey, the outcome is a powerful and dynamic topographic chart. No matter where they place themselves, visitors can feel embraced by hills, exactly like the city itself. While standing on the marble floor, symbolic of the valleys in Nanshan, the energetic ambience of the mountains provide a stunning visual backdrop.

The same geometric of the walls has extended to the grand marble floor, the irregular triangular patterns with various kinds of marble have been well arranged in the same manner. Together, both the vertical and horizontal planes visualise the mountainous scenes of Chongqing. Moreover, even the array of brown stainless steel counters each has an individual form, yet they are in placed in faultless range. They can be seen as a series of monstrous rocks, as well as they can be described as the crystallised form of the cultural spirit of Nanshan. Meanwhile, the eye-catching counters act as the focus points in the grayscale surroundings.

Walking toward the midst of the mountains, a 'cave' appears beneath the cliff ahead, which is the passage to the other floor level. In order not to arouse a puzzled feeling among visitors, there is a long strip of light laminating along the tunnel. The light transfers the geometric style to the other part of the interior while easing the dullness in the dark.

Thanks to the extra high ceiling of the building, there is adequate vertical space for the numerous strings of LED chandeliers to offer the dreamy mood of rainy Great Southeast. The softness presented by the rain also forms a contrast with the strong and bulky atmosphere of the 'hilly' theme of the entire interior, which is also kind of buffer to visitors’ eyes. The space also presents visitors with a 'trip to the galaxy', through the 'celestial shower' that shines above with programmed patterns, providing a relaxing aesthetic for customers.

Key Facts

Status onsite
Value 0(m€)
Add your name to this project
One Plus Partnership Limited
www.onepluspartnership.com

Latest Jobs in Chongqing

Design Director /Senior Architect

 
Vola
ECOWAN
 

Click here to view the NEWS IN PICTURES tablet site