WAN Awards

THURSDAY 27 NOVEMBER 2014

SEARCH   
 
 
WAN Mobile
 
WAN Mobile
Previous Next
 
MPreis Söll, Söll, Tirol, Austria 
Tuesday 30 Oct 2012
 
A dialogue with the church 
 
Schreyer David 
 
Your comments on this project

No. of Comments: 0

Add comments | More comments

Be the first to comment
 

Award Entry

New supermarket design provides visual connection to the rich surroundings 

This MPreis supermarket is designed as inspiration for a new rural-urban shopping street consisting of old and new enterprises on the south part of Söll. A slightly folded roof hovers over an amorphous series of spaces, containing existing trees and rough tree trunks.

From every point in the building, views are created to the breathtaking surrounding environment: to the ski area in the south, the 'Wilden Kaiser' in the north and over a small hill in the west, to the baroque church, with its impressive size in comparison to the scale of the village.

Peter Lorenz wanted to open a dialogue with this dominant church. One of the best Austrian artists, Franz Mölk, transfers this idea to the new design: mirrors, which are inspired by the paintings of the church, cause a variety of different interpretations.

Key Facts

Status Completed
Value 0(m€)
Were you involved in this scheme?
peterlorenzateliers

More projects by this architect

ASFINAG New Office Building

Ener[gie]nger

 
Vola
ECOWAN
 

Click here to view the NEWS IN PICTURES tablet site