THONET

SATURDAY 1 NOVEMBER 2014

SEARCH   
 
 
WAN Mobile
 
WAN Mobile
Previous Next
 
Jaarbeurs Utrecht New Entrance and Galaxy Room, Utrecht, Netherlands 
Friday 21 Sep 2012
 
A galaxy within 
 
Images courtesy of Liong Lie Architects 
 
Your comments on this project

No. of Comments: 0

Add comments | More comments

Be the first to comment
 

Jaarbeurs Utrecht takes first steps towards new entrance by Liong Lie architects 

With the development of a wonderful new space, named the Galaxy in addition to a new Entrance space, the Jaarbeurs gets an innovative and contemporary appearance.

With the aim to create a sustainable society, Liong Lie architects have designed a unique space for within the existing building. The architect believes that places that have an attractive force on people and places that deliver a memorable experience create a big social and economical boost.

The Galaxy is a space suited for conventions, dinner parties and other events. It is directed towards the renewed West station area by means of a huge panorama window.

Underneath the Galaxy the new Entrance East is situated: a spacious entrance hall that gives access to the halls on the ground floor and the conference rooms - including Media Plaza (first phase designed by Sander architecten, second part by Liong Lie Architects) - on the first floor.

The Entrance serves as a central welcoming reception area with all facilities needed for a warm reception and an efficient people flow to guide visitors to their destinations. The entrance is part of the main connecting route, the Centrumboulevard.

Construction is planned to start in 2013, and during construction, events like fairs, conferences and business meetings will continue to take place. 

Key Facts

Status Planning
Value 0(m€)
Add your name to this project
Liong Lie Architects
lionglie.com/english

More projects by this architect

Hill House

Brick Wall House

Villa Dali

 
Vola
ECOWAN
 

Click here to view the NEWS IN PICTURES tablet site