WAN Awards

SATURDAY 20 DECEMBER 2014

SEARCH   
 
 
WAN Mobile
 
WAN Mobile
Previous Next
 

Wellington Waterfront, Wellington, New Zealand

Wednesday 21 Dec 2005
 

UN Studio wins in Wellington

 
 
 
Your comments on this project

No. of Comments: 0

Add comments | More comments

Be the first to comment
 

Netherlands based UN Studio wins national museum extension 

The competition aimed to enliven the waterfront of Wellington (the capital city of New Zealand) and consisted of two parts: the extension of Te Papa and a proposal for new waterfront buildings containing a mixture of apartments, offices and leisure functions. The brief required the project to identify a leading edge, include innovative design and to expand on the quality contribution New Zealand architects have already made to the waterfront. In opposition to a traditional gallery-organization UN Studio proposed fluent sequences of zigzagging spaces with large communicative zones in between, which can accommodate for exhibiting unusually large works. The design allows contemplative areas for experiencing face-to-face the exhibited art-pieces and permits visitors to perceive sculptures and paintings from different heights, angles and positions and in different relations to each other.

Key Facts

Status Design
Value 0(m€)
Were you involved in this scheme?
WAN Editorial

More projects by this architect

Holiday Reading

Millharbour Village

Guggenheim Helsinki Design Competition

Case Study: The Safety Letterbox Company

Mackintosh Building, Glasgow School of Art

More Projects

 
Vola
ECOWAN
 

Click here to view the NEWS IN PICTURES tablet site