THONET

SUNDAY 26 OCTOBER 2014

SEARCH   
 
 
WAN Mobile
 
WAN Mobile
Previous Next
 
Oasis Cancer Caring Centre, Naestved, Denmark 
Friday 03 Aug 2012
 
An oasis in Naestved 
 
Images: WE Architecture 
 
Your comments on this project

No. of Comments: 0

Add comments | More comments

Be the first to comment
 

Designs released for verdant green cancer caring centre in outdated region of Denmark 


The new Cancer Care Centre in Næstved is located in close proximity to the regional hospital. The purpose of the centre is to help anyone affected by cancer through professional help in exceptional buildings specifically designed for this purpose.

The surroundings of the oblong site are mainly characterised by a trafficated road to the east and outdated 60’s buildings belonging to the hospital. In order to create a building inspired by the model of healing architecture, the Cancer Care Centre was designed as an introvert building, opening up towards two inner courtyards.

From the street, the building materialises as a four sided polygon covered by a soft landscape of explosive greenery. From the interior, the building appears as a transparent yet intimate space where the green gardens are incorporated in the indoor spaces.

Interiorly, the functions are divided into three parts. The ‘living room’ is placed between the two courtyards and serves as the main space of the center. The two remaining parts, the public functions and the administration part, are organised as loops around the courtyards, ensuring constant contact to the green gardens in the corridors.

Key Facts

Status Concept design
Value 0(m€)
Add your name to this project
WE architecture
www.we-a.dk

More projects by this architect

Ratzeburg Avenue Housing

 
Vola
ECOWAN
 

Click here to view the NEWS IN PICTURES tablet site