THONET

SATURDAY 25 OCTOBER 2014

SEARCH   
 
 
WAN Mobile
 
WAN Mobile
Previous Next
 
Ingfah Restaurant, Phang Nga, Thailand 
Wednesday 25 Jul 2012
 
A 'lie-down' dining experience 
 
All images courtesy of Integrated Field 
 
Your comments on this project

No. of Comments: 1

Add comments | More comments

03/08/12 akanksha, india
wonderful concept...
 

Editorial

IF finish new Thai restaurant 'Ingfah' where diners are encouraged to eat lying down 


Integrated Field (IF) have recently developed the new Ingfah restaurant, contracted by Mee-dee ad and owned by Haco Group. The restaurant offers local cuisine and outdoor seating located in the coastal resorts of Khao Lak, Phang Nga, Thailand. Its name comes from two Thai words, ING means to ‘lie down on’ something, and FAH meaning ‘sky’.

With a site of 2,040 sq m, the restaurant is surrounded by other buildings and has no sea view so the designer made use of the lawn and sky in his concept. This led to the idea of dining sitting / lying down (which adapts and redefines traditional Thai dining behaviour) and works to frame the sky view as a focal point of its dining experience.

Ingfah restaurant is intended to raise the standard of dining venues in the Khao Lak area through not only its innovative dining concept, but through its interior design. Flying lanterns are spread out at night, casting warm glows over diners, with adjustable LED settings to create appropriate lighting variety for different occasions.

IF have integrated many small white units of furniture which can be constructed quickly and are easily re-arranged, which give a casual and relaxed feel to the site. Triangular-shaped pillows provide relaxation and comfort for the horizontal diners, are covered with blue Batik style pillow cases, which are reminiscent of the southern part of Thailand and with cloud and sky detailing, unify the reposing diner with the sky above their heads.

The main structure for each unit was designed to be a light geometric one. The very slim steel skeleton structure was intended to blend in with the sky and let only the fabric stretched on it be visible to diners. It is well polished, with the best rust-protection, since the site is next to the sea. The frame aims to capture the sky and the lanterns that light up the area, creating a space synonymous with the outdoors, and most importantly, the sky.

Samantha Morley
Editorial

Key Facts

Status Complete
Value 0.13(m€)
Add your name to this project
Editorial

More projects by this architect

Situation Room, Storefront for Art and Architecture

Dr. Verna and Peter Dauterive Hall, USC

Guggenheim Helsinki

University of Pembangunan Jaya

Wunderbugs

More Projects

 
Vola
ECOWAN
 

Click here to view the NEWS IN PICTURES tablet site