THONET

SUNDAY 26 OCTOBER 2014

SEARCH   
 
 
WAN Mobile
 
WAN Mobile
Previous Next
 
Interiors New York University, Department of Philosophy, New York, United States 
Saturday 01 Mar 2008
 
Enlightened space 
 
Andy Ryan 
 
Your comments on this project

No. of Comments: 0

Add comments | More comments

Be the first to comment
 

Holl completes at NYU 

Steven Holl was selected to revamp the interior of an 1890 building at 5 Washington Place for the purpose of consolidating New York University’s Department of Philosophy. Holl’s concept organizes the new spaces around light and phenomenal properties of materials. A new stair shaft below a new skylight joins the 6-level building vertically with a shifting porosity of light and shadow that change seasonally. The Ground level, utilized by the entire University, contains a new curvilinear 120-seat auditorium. The upper level floors contain Faculty Offices and Seminar Rooms finished in different shades and textures of black and white, according to the texts in Ludwig Wittgenstein’s book “Remarks of Colour”.

Key Facts

Status Completed
Value 0(m€)
Add your name to this project
Steven Holl Architects
www.stevenholl.com

More projects by this architect

Praemium Imperiale: Steven Holl

The Reid Building, Glasgow School of Art

Kennedy Center

Culture and Art Center of Qingdao City

John F. Kennedy Center for the Performing Arts

More Projects

 
Vola
ECOWAN
 

Click here to view the NEWS IN PICTURES tablet site