WAD 2014

WEDNESDAY 30 JULY 2014

SEARCH   
 
 
World Architecture Day 2014
 
World Architecture Day 2014
Previous Next
 
Daeyang Gallery and House, Seoul, Korea 
Friday 08 Jun 2012
 
A symphonic interpretation of space 
 
All images courtesy of Steven Holl Architects 
 
Your comments on this project

No. of Comments: 0

Add comments | More comments

Be the first to comment
 

ECO WAN

Editorial

Steven Holl Architects' musically-inspired Daeyang Gallery and House completed 


Steven Holl Architects has completed the Daeyang Gallery and House, located in the Sungbuk district of Seoul, Korea. The private gallery and house were inspired by a 1967 sketch of a music score by composer Istvan Anhalt called 'Symphony of Modules', discovered in a book by John Cage titled 'Notations', and works to convey sequential movement in its composition. Steven Holl Architects, based in New York and Beijing, has designed architectural work nationally and overseas, with attention paid to buildings related to the arts, such as museums, galleries, and exhibition designs.

There are three pavilions within the construction; one for residence, one for entry, and the final for event space which seem to push upward from a gallery level below. The red and charcoal stained wood interiors of the pavilions are activated by skylight strips of clear glass that are cut into the roof, so that artificial, as well as natural light move within the inner spaces, and is intended to represent a cesura in music. The glass lens strips in the pool enables light to break through to the white plaster walls and white granite floor of the gallery below. More skylights are scattered across the base of the pool, so daylight must pass through the water before entering the gallery.

The pool separates and connects the pavilions to suggest continuity between the elements and construction which is confirmed by the incorporation of a bamboo garden and the incorporation of the custom patinated copper exteriors, which ages naturally within the landscape. The Daeyang Gallery and House is heated and cooled with geothermal wells, which release greenhouse gases trapped deep within the earth, but emissions which are much lower per energy unit than those of fossil fuel, making it a sustainable project from Steven Holl Architects.

Samantha Morley
Editorial

Key Facts

Status Completed
Value Undisclosed(m€)
Steven Holl Architects
www.stevenholl.com

More projects by this architect

Praemium Imperiale: Steven Holl

The Reid Building, Glasgow School of Art

Kennedy Center

Culture and Art Center of Qingdao City

John F. Kennedy Center for the Performing Arts

Sliced Porosity Block

Interview: Steven Holl

Daeyang House Films

Maggie's Centre at St Bartholomew's Hospital

Virginia Commonwealth University

Campbell Sports Center, Columbia University

Sliced Porosity Block

Cite de l’Ocean et du Surf

National University of Colombia

Nanjing Sifang Art Museum

Horizontal Skyscraper (Vanke Center)

Glasgow School of Art

Hangzhou masterplan

University of Iowa Art Studio

LM Harbour Gateway

Linked Hybrid

Knut Hamsun Museum

Nelson Atkins Museum of Art

Shenzhen "4 Tower in 1 "Masterplan

School of Art and Art History, University of Iowa

Loisium Hotel

Copenhagen Gateway

Princeton University Arts and Transit neighbourhood

The Nelson-Atkins Museum Of Art

Sliced Porosity Block

Interiors New York University, Department of Philosophy

Whitney Water Purification Facility and Park

The Nelson Atkins Museum of Art

T-Husene

University of Iowa School of Art

 
Vola
ECOWAN