THONET

WEDNESDAY 1 OCTOBER 2014

SEARCH   
 
 
WAN Mobile
 
WAN Mobile
Previous Next
 
Innhouse, Kunming, China 
Tuesday 01 May 2012
 
Room at the inn 
 
 
 
Your comments on this project

No. of Comments: 0

Add comments | More comments

Be the first to comment
 

Award Entry

The Oval partnership have created a retreat nestled in the forests near Kunming 

Innhouse is set on a forested hill with sweeping views of a green valley and the Kunming cityscape. This eco guest house is conceived as a village for travellers, with 17 guest suites in a cluster of four L-shaped structures linked by natural trails and courtyards at varying levels. Densely landscaped with many retained trees, the timber clad building with reconstituted bamboo decking is a simple arrangement of forms largely devoid of decoration.

Each building unit is composed of three masses - two wings and a semi-opened vertical circulation unit - linked by a viewing bridge-corridor. Each guest suite reads as an extension of the landscape. Integrated with a cantilevered balcony, the living spaces open directly into the surrounding greenery. With subtle lighting through a series of vertical windows, the more private bathroom end is behind a feature partition wall and forms a box within a box.

Primary sustainable technologies applied include passive design to maximize day lighting and natural ventilation, site watershed conservation, solar thermal hot water, rainwater recycling and grey water reuse, a highly insulated envelope, reconstituted bamboo with low embodied energy, habitat preservation and intelligent building control.

The project is the latest in a series of projects in Kunming by the architect aiming at raising aspirations for environmentally sensitive design and establishing a benchmark for future development in the region.

Key Facts

Status
Value 0(m€)
The Oval Partnership
www.ovalpartnership.com

More projects by this architect

2012 WAN Hotel of the Year Award Winner

 
Vola
ECOWAN
 

Click here to view the NEWS IN PICTURES tablet site