THONET

FRIDAY 31 OCTOBER 2014

SEARCH   
 
 
WAN Mobile
 
WAN Mobile
Previous Next
 
The LOT in New Haven, Connecticut, New Haven, Connecticut, United States 
Monday 18 Feb 2008
 
Contemporary art and plaza within urban landscape 
 
Copyright 2008 Bothwell Site Design, LLC 
 
Your comments on this project

No. of Comments: 0

Add comments | More comments

Be the first to comment
 

Plaza designed by Bothwell Site Design, LLC marries outdoor art with transportation hub. 

The design of this busy urban park near the Town Green deftly manages the needs of both commuters and observers of contemporary art. The objective of the design was to provide an “outdoor studio”, a raw space for the experimental art, and community events that are continually rotated in the space. A paved plaza faces the street and bus loading area. A rectangular plaza of crushed bluestone is set off-angle from the street, which creates dynamic spaces against the exposed brick and vine-covered concrete walls for art installation. A grove of trees adhering to the angle of the plaza implies separation of uses while also unifying the park. Recycled stone benches, salvaged wood utility poles for suspending lighting and multimedia art and on-site stormwater storage are some of the low-impact ecological solutions to fulfill program requirements with limited resources. Project funded by Federal Transit Authority.

Key Facts

Status Complete
Value 0(m€)
Add your name to this project
Bothwell Site Design, LLC
www.bothwellsitedesign.com
 
Vola
ECOWAN
 

Click here to view the NEWS IN PICTURES tablet site