WAN Awards

MONDAY 24 NOVEMBER 2014

SEARCH   
 
 
WAN Mobile
 
WAN Mobile
Previous Next
 
Nanning Wuxiang Headquarters, Nanning, China 
Tuesday 03 Apr 2012
 
Win in China for SHCA 
 
Images: Swanke Hayden Connell Architects 
 
Your comments on this project

No. of Comments: 0

Add comments | More comments

Be the first to comment
 

ECO WAN

139,000sqm Nanning Wuxiang Headquarters scheme handed to Swanke Hayden Connell Architects through paid competition 


International architecture practice, Swanke Hayden Connell Architects has unveiled their scheme designs for the 139,000 sq m Nanning Wuxiang Headquarters paid competition project in Nanning, the capital city of Guangxi Zhuang Province in Southern China. The project consists of a two-tower, mixed-use office, residential and retail scheme commissioned by Nanning Wuxiang New Zone Construction & Investments.

Steve Brown of Swanke Hayden Connell, said: “The concept for the Nanning Wuxiang Headquarters Project is based around the idea of expressing Nanning’s ‘Water City-Garden City’ theme in an architectural form. As a starting point, the tower forms are oriented primarily in the East-West direction to help minimise solar heat gain, mitigate the effect of having a long tower as well as allow for outdoor public spaces on site.”

The tower incorporates three landscaped void spaces which exemplify the Garden City and act as vertical references for the public garden to the west of the site. The exterior cladding of this tower includes green panels, which further emphasise the Garden City theme. Lower levels of the apartment-style office tower contain a retail shopping and entertainment centre, as well as two entrances for the apartment-style offices.

The layout for the retail floors provides a good circulation loop as well as visible opportunities for anchor tenants. The ground floor shops in most cases are double fronted, with entrances from both within the mall and from the street. Opportunities are provided for double height shops and terrace spaces for restaurants.

At the north portion of the site is situated the 100m office tower. The tower columns meet the ground level in a pool of water that surrounds the majority of the ground floor perimeter. This water is seen as a source of good fortune for the commercial tenants within this building. The tower incorporates design elements, which help to mitigate the effects of the harsh summer.

Key Facts

Status Competition win
Value 0(m€)
Were you involved in this scheme?
Swanke Hayden Connell Architects
www.shca.com

More projects by this architect

Bomonti Complex

Skekou Masterplan

Palladium Tower

Yiwu World Trade Center

Suzhou Jin Ji Lake Development

King's Mill Hospital

King Edward VII Memorial Hospital

Bermuda hospital

Mansfield Community Hospital

Extensa apartments

King’s Mill Acute Hospital

Open University - Jennie Lee Building

Grace Academy

Novokossino Retail Centre

Beltone Financial Headquarters

Maurice Van Eijs

Park City Moscow

Office of Emergency Management

Centre for Collaborative Construction Research

Jennie Lee Building, Walton Hall Campus

 
Vola
ECOWAN
 

Click here to view the NEWS IN PICTURES tablet site