THONET

WEDNESDAY 22 OCTOBER 2014

SEARCH   
 
 
WAN Mobile
 
WAN Mobile
Previous Next
 
Suzhou Jin Ji Lake Development, Suzhou, China 
Tuesday 27 Mar 2012
 
A room with a view 
 
Courtesy of Swanke Hayden Connell Architects 
 
Your comments on this project

No. of Comments: 0

Add comments | More comments

Be the first to comment
 

Swanke Hayden Connell Architects reveals designs for Suzhou project in China 

International architecture practice, Swanke Hayden Connell Architects has unveiled their scheme designs for the Suzhou Jin Ji Lake paid competition project in Suzhou, Jiangsu Province, eastern China.

The 163,500 sq m complex, commissioned by Jiangsu Jiarun Real Estate Co. Ltd, consists of a 33-storey office tower, two hotel towers and a retail podium with an entertainment building.  The three towers and the podium are arrayed across the site to best take advantage of the site's unique features.

This project will become the 'face' of the entire commercial district along Xiandai Avenue in Suzhou.  The design creates a striking composition both at street level and on the skyline.

Steven Brown of Swanke Hayden Connell, said: "The project is carefully composed to integrate this development with its surrounding context and to respond to a number of key site conditions. The office tower is the tallest building on the site and occupies the traditional position of importance on the northern side of the plaza complex."

It is designed in accordance with strict sustainable design principles, inclusive of a double wall assembly to shield the glass from the sun and to create natural ventilation and a heat capturing system.

The two hotel towers are positioned to provide a prominent vertical accent to mark the entry to the whole district at the western edge of the site.  They also take advantage of the two roof terraces on top of the retail podium, which are developed as private gardens for the use of the residents.

The retail podium stretches across most of the site and provides a variety of retail experiences.  The dramatic exterior of this podium is an undulating glass wall that allows for a high degree of flexibility for retail tenant displays and signage. 

There are bridges from the retail podium that connect to the base of the office tower to form a public promenade that ties the whole site together.

Sitting above the retail atrium is a dramatically shaped entertainment building, which is to be the signature element of the retail center.  This building houses cafes, bars and theaters with outdoor seating and entertainment areas on the podium terrace overlooking the south of the site.

Key Facts

Status Concept design
Value 0(m€)
Add your name to this project
Swanke Hayden Connell Architects
www.shca.com

More projects by this architect

Bomonti Complex

Skekou Masterplan

Palladium Tower

Yiwu World Trade Center

Nanning Wuxiang Headquarters

More Projects

 
Vola
ECOWAN
 

Click here to view the NEWS IN PICTURES tablet site