WAN Awards

SUNDAY 21 DECEMBER 2014

SEARCH   
 
 
WAN Mobile
 
WAN Mobile
Previous Next
 

25kV, Rotterdam, Netherlands

Wednesday 30 Jan 2008
 

High voltage offices

 
Photography courtesy of Luuk Kramer 
 
Your comments on this project

No. of Comments: 0

Add comments | More comments

Be the first to comment
 

Mei architecten turn transformer building into modern office block 

The introvert former transformer building has been turned into a transparent multi-occupant building. This was achieved by removing the long blank façade and replacing it with a steel frame filled with glass.
This new structure contains toilets, pantries, stairs, lift and circulation to and from the offices. Since daylight is admitted through this zone, the toilets and pantries are entirely made of glass, which is translucent for privacy reasons.
The voids in the service zone also function as air channels. In the summer period the slats at the top and bottom open. This allows the air in the offices to be refreshed. The corridor between the offices and service spaces such as the pantries has become a collective space where the occupants of the various offices can meet one another and forge new plans.

Key Facts

Status Complete
Value 0(m€)
Were you involved in this scheme?
Mei Architecten en stedenbouwers BV.
www.mei-arch.nl

More projects by this architect

St. Jobsveem

Latest Jobs in Rotterdam

Junior PR Officer – Rotterdam

 
Vola
ECOWAN
 

Click here to view the NEWS IN PICTURES tablet site