WAD 2014

MONDAY 28 JULY 2014

SEARCH   
 
 
World Architecture Day 2014
 
World Architecture Day 2014
Previous Next
 
Kantana Film & Animation Institue, Nakhonprathom, Thailand 
Sunday 26 Feb 2012
 
Back to basics 
 
School of Brick Credits Project name School of Brick Building type Film and Animation Undergraduate 
 
Your comments on this project

No. of Comments: 0

Add comments | More comments

Be the first to comment
 

Award Entry

Bangkok Project Studio creates a striking new identity and an inspiring space 

The Kantana Institute is a Film and Animation school of undergraduates dedicated to the master of drama in Thailand. Located in Kantana Movie Town in Nakhonprathom province, it is a single-storey building which combines perfectly with the beautiful natural environment that surrounds it. The building has an 'inserted forest' with a linear corridor with the north-south axis and the east-west axis. The corridor divides into four blocks with different functions.

The inserted forest to be used as meditation space, so as to remind them to concentrate what they are doing, whether it is making, or moving from place to place. There are five different areas within the establishment: an administration office, a lecture room, a workshop, a library and a canteen. These areas are all linked by the inserted forest in the shape of a log pathway. The pathway is made out of grey stone and the walls are made from bricks. The 8-m-high wall is a background of the sun, a tree and a man when they are connected by each other’s shadows.

The administration office is a multi-function space containing a chairperson’s office, program office and a general office. They are connected to the courtyard. The sunlight makes this a very pleasant area. The lecture room is a quiet area surrounded with a brick wall and 'an inhabit wall'. This is the ideal space to relax and unwind in between or after lectures. It is a free standing wall without borderline. The workshop is a good example of the interior character 'darkness'. It creates the feeling of a dream at night time and helps the students to feel peaceful and to focus while producing their animation projects.

The library is a place where the natural sunlight from above, the sound of nature and the darkness the surround the courtyard, come together in unison This room consists of a wall lined with book, a meeting room, a librarian counter and multimedia area in the centre of the room. The canteen is an open air building at the end of the pathway. To make this a multifunction area for different activities, this space is a 'non room'.

This building is designed on a principle of 'return to basics' construction. It is based on natural craftsmanship. A brick is an everyday material for common cultural heritage of Thai society. The simplified form of the brick is transformed into a universal geometric space. It goes beyond both light and wind in a simple aesthetic sense. It is an easy to understand building where the brick wall does not give the sense of solidity but gives the surface homogeneous sunlight.

Key Facts

Status Completed
Value 0(m€)
Bangkok Project Company Limited

More projects by this architect

Bangkok Project Studio

 
ECOWAN