WAD 2014

SATURDAY 23 AUGUST 2014

SEARCH   
 
 
World Architecture Day 2014
 
World Architecture Day 2014
Previous Next
 
KPMG Headquarters, Copenhagen, Denmark 
Wednesday 01 Feb 2012
 
A trick of the light 
 
All photos: Adam Mørk 
 
Your comments on this project

No. of Comments: 0

Add comments | More comments

Be the first to comment
 

Meeting rooms hidden in metallic installation pods at KPMG's Copenhagen Headquarters 


A balance between a thoughtful blending into the surrounding scale and an elegant, yet significant expression has been the driving thought behind Danish practice 3XN’s design of the new Copenhagen Headquarters for accountancy and consultancy firm, KPMG. The company is certain that their new building gives them the right settings and environment to achieve future growth.

The KPMG Headquarters located in Copenhagen’s upscale district of Frederiksberg, has been designed with the goal of fitting into the local setting as a good neighbour. The architects therefore approached the challenge by designing a building that in spite of its significant size, elegantly adjusts to the surrounding scale. The cloverleaf shape and the light natural stone façade blend in smoothly with the adjacent residential and office buildings.

Inside, the cloverleaf shaped design results in three light atriums, each one being the focal point for the surrounding open office spaces. The atriums are stylistically similar, but not identical, making orientation logical and easy. Footbridges across the atriums are not only aesthetically playful, but also are the quickest route through the building. The logistics have been thoroughly planned to achieve KPMG’s goals for greater collaboration between the different departments.

Confidentiality is important for the clients of KPMG and that requires architecture which builds in discretion and security, while still retaining an atmosphere which is inviting. At the ground level this challenge has been met by a metallic green installation dispersing itself like an inner landscape. These installations are in fact cleverly concealed meeting rooms offering the utmost in discretion, while the exterior landscape is used for the reception and café.

Key Facts

Status Completed
Value 0(m€)
3XN architects
www.3xn.dk

More projects by this architect

Mälardalen University

Swedbank Headquarters

Grove Towers

IMAX Theatre, Retail and Creative Offices Complex

UN City

More Projects

 
Vola
ECOWAN