WAN Awards

WEDNESDAY 17 DECEMBER 2014

SEARCH   
 
 
WAN Mobile
 
WAN Mobile
Previous Next
 

JKC1, Bukit Timah, Singapore

Wednesday 04 Jan 2012
 

A feng shui inspired home

 
ONG&ONG PTE LTD 
 
Your comments on this project

No. of Comments: 0

Add comments | More comments

Be the first to comment
 

Award Entry

ONG&ONG Pte Ltd tastefully design home with generous use of space and functionality 

This is one of three 'good class bungalow' plots carved from a larger plot developed by the Keck Seng Group. The house sits on a slight incline and overlooks a pool in the front yard, following the feng shui belief of balancing the ‘mountain' and ‘water' elements.

The first floor's living and dining area is a vast and continuous space providing an unobstructed view of the pool and front lawn. The generously proportioned kitchen with a laundry area is located to the back of the house together with the garage. A centralised, combination staircase leads up into the open courtyard directly above the kitchen. To the left, is the master suite with bedroom, walk-in wardrobe and bathroom, while the children's bedrooms and adjoining playroom occupy the opposite side. In the middle, a multi-purpose family area takes up the front section, while the back area houses an additional room.

From the courtyard, a spiral staircase ascends onto the terrace that can serve as a BBQ or entertainment area where guests can take in the beautiful views of the surrounding greenery. Generous use of space is what distinguishes JKC1 from others, making it a welcome relief from Singapore's high-density urban environment.

Key Facts

Status COMPLETED
Value 0(m€)
Were you involved in this scheme?
ONG&ONG Pte Ltd
www.ong-ong.com

More projects by this architect

MDIS Residences @ Stirling

DW-House

SCA Design Studio

The Second Floor, American Club

Unilever

More Projects

 
Vola
ECOWAN
 

Click here to view the NEWS IN PICTURES tablet site